Special gym

Special gym

HGC heeft 2 special gym groepen. De ene groep is op donderdag van 17.15 uur tot 18.00 uur. Deze 3 kwartier trainen de jongste special gymmers. Op donderdag van 18:00 uur tot 19:00 uur is er een uur Special Gym. De special gym draait onder leiding van Vicky Vos-Vermeulen, (kinder-)ergotherapeut. Zij wordt ondersteund door 3 ervaren assistenten, Demi, Ilja, en Mijntje, ergotherapeut in opleiding.

Special gym is voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet mee kunnen in de reguliere gym-/ turngroepen. Alle kinderen zijn welkom, of ze nu een verstandelijke-, gedragsmatige of motorische uitdaging hebben. Missie is: bewegen is fun, ook voor jou! Alle kinderen moeten kunnen gymen, ook al is 'special' nodig.

De special gym zet het kind centraal. Er wordt gekeken wat de persoonlijke ontwikkelpunten zijn van ieder kind. In een kleinere groep, met meer begeleiding, is er meer rust en tijd in de groep.
In de lessen van de special gym gaan we aan de slag met de grondvormen van bewegen. Verder komt aan bod de motoriek, sociaal emotionele ontwikkeling, balvaardigheid, etc.
De special gym groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers in de leeftijd van 3 tot 25 jaar. Het is zowel in leeftijd, als in de mogelijkheden van de kinderen een hele diverse groep. Dit vraagt om een grote differentiatie in de trainingen, zodat het voor alle kinderen uitdagend is, maar vooral door iedereen plezier wordt beleefd!

Vicky is (kinder-)ergotherapeut. Zij is praktijkeigenaar van Ergotherapiepraktijk De Oplossing in Veghel en Oss. Al vele jaren geeft zij turnlessen. Vicky wilde een combinatie maken tussen haar werk en haar hobby, dit werd de special gym groep! Het belangrijkste vindt zij dat alle kinderen met plezier kunnen bewegen.

Voor vragen kan je contact opnemen met Vicky per mail op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch (bij voorkeur na 20.00 uur) op 06-27578030.

Ben jij enthousiast geworden? Geef je snel op voor twee gratis proeflessen via onze site en kom het zelf ervaren!

LET OP: zonder officiele aanmelding via de website en officiele uitnodiging van de ledenadministratie voor de proeflessen mag uw kind, verzekeringstechnisch, geen proeflessen volgen en wordt er GEEN toegang tot de zaal verleend door de desbetreffende train(st)er!

Afmelden voor één les kan, per email bij je trainster:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.