Spetterende eindejaarsshow seizoen 2018/2019


Afgelopen zaterdag en zondag hebben de leden van HGC uit Heesch hun feestjaar rondom het 60-jarig bestaan ingeluid. Met maar liefst drie circusvoorstellingen hebben zij hun publiek, bestaande uit ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en iedereen die de kunsten van deze circusartiesten wilden zien, vermaakt.

Onder leiding van Joris Brukx, van Theaterhuis Joris, wisten de leden een geweldige show neer te zetten. Samen met al hun trainers hebben ze de afgelopen maanden geoefend en zowel Joris, trainers als leden hebben een geweldige show neergezet.

Het 60-jarig bestaan van HGC moest natuurlijk genoemd worden. Tijdens de show werd voor de pauze duidelijk, dat 60 jaar lang hetzelfde liedje, dezelfde voorstelling geen energie geeft. De puf was eruit, de turn(st)ers hadden er geen zin meer in. Ondanks dat de directeur (hoofdtrainer Rowdy) zijn best deed om de boel op te peppen, zagen de turn(st)ers er geen heil meer in. Het publiek blijft weg. Tot dat het idee geopperd wordt om een geheel nieuwe show op te zetten. Dat vergt training, maar werpt zijn vruchten af. Na de pauze kon het publiek genieten van de acrobatische kunsten van alle turn(st)ers. Uiteraard waren de directeur en zijn stalmeester (trainster Nadine) zeer verrast!

Alle groepen, de kleutergroepen met 2 jarigen, tot de senioren met 23 jarigen hebben hun kunsten vertoond. Het publiek heeft genoten van het enthousiasme, de inzet en het vele werk dat verricht is door de train(st)ers, het bestuur, Joris en alle turnleden van HGC.