Kleutergym

 

Kleutergym

Kleuters hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijk nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoefte van elke kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kind kent geen vrees. In onze lessen worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen de trainster en assistenten het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind.

Hoe ziet een kleutergymles er dan uit? Er wordt in de les een vierdeling gemaakt:                                                                         Inleiding: dit kan een actief spel of bewegen op muziek zijn. Hanteermateriaal: de kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen, blokken, pittenzakjes enz. Ook krijgen zij gerichte opdrachten. Toetstelkern: er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/hoogspringen, klauteren, rollen, schommelen, klimmen enz. Slot: afhankelijk van de inleiding wordt hier een dansje op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel)

Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor ALLE kleuters.                        

Ben jij enthousiast geworden? Geef je snel op voor twee gratis proeflessen via onze site en kom het zelf ervaren!

LET OP: zonder officiele aanmelding via de website én officiele uitnodiging  van de ledenadministratie voor de proeflessen mag uw kind, verzekeringstechnisch, geen proeflessen volgen en wordt er GEEN toegang tot de zaal verleend door de desbetreffende train(st)er!

Afmelden voor één les, kan per email bij je trainster

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.