Special Olympics

Sportpenning voor Mark Steeg

Voor zijn geweldige prestaties in LA is Mark beloond met een sportpenning door de gemeente Bernheze. Hij mocht samen met Vicky, zijn coach, bij de wethouder van Sport komen. Hij werd gehuldigd en ontving de sportpenning!

sportpenning

 

Wereld spelen Special Olympics in Los Angeles

Wouw! Wat een avontuur en wouw wat een resultaat!

Team NL heeft het erg goed gedaan. De gymnastiek wist met 13 medailles naar huis te komen, daarmee is Vicky winnende coach!

Mark, onze eigen turner van HGC, had 2x goud en 4x zilver.

Chantal en Rianka, turnsters van turnvereniging Hercules in Epe, haalden 2x goud, 4x zilver en 1x brons!

Alles was erg goed te volgen via Facebook. Kijk daar ook verder voor de verslagen en de foto's.

Chantal, Mark, Rianka met hun medailles

 

Univé Gym Gala presenteert: Magjistar en wij presenteren daar ons team NL gymnastiek!

Een tovenaar schrijft in het zand, de scirocco waait en miljoenen zandkorrels veranderen fantasie in werkelijkheid... Welkom bij de 18e editie van het Univé Gym Gala, welkom bij MAGJISTAR!
Na de succesvolle 17e editie van het Univé Gym Gala in 2013 met Sekai, belooft de 18e editie een betoverend spektakel te worden met Magjistar. In maar liefst vier shows laten de duizenden bezoekers zich onderdompelen in een betoverende belevenis met acts, artiesten, muziek en topsporters uit de hele wereld én van eigen bodem. Maar ook, zelf gymmen, turnen, springen en dansen op het Beweegplein en na de show op jacht naar handtekeningen.

De geselecteerde gymnasten voor team NL voor de SOWSG in Los Angeles mogen daar een demo geven in het programma! Wij zijn super trots op onze 3 gymnasten.

 team NL gymnastiek

Special Olympics Team Gymnastiek NL 2015 | Foto: Rachelle Photography

Hierbij een foto om hen aan jullie voor te stellen: Chantal en Rianka van Gymnastiekvereniging Hercules, Vicky (rechts) als coach en op de voorgrond Mark van onze vereniging HGC.

 

/// Persbericht ///

Special Olympics Team NL klaar voor de strijd!

Bunnik, 15 december 2014 – Afgelopen weekend heeft Special Olympics Team NL de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Games 2015. In juli zullen ook Mark, Rianka en Chantal en Vicky Vos-Vermeulen van HGC en Hercules in het vliegtuig naar Los Angeles stappen! Deelname aan de World Games zal het leven van hen voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Dit weekend maakten Mark, Rianka, Chantal en Vicky van gymnastiekvereniging HGC en Hercules uit Heesch en Epe voor het eerst kennis met heel Team NL in hun voorbereidingen op weg naar goud! De in totaal 65 sporters, 22 coaches en 7 stafleden van Team NL leerden via kennismakingsspellen en -opdrachten elkaar gedurende het weekend beter kennen.

 Team NL 2015

Special Olympics Team NL 2015 | Foto: Rachelle Photography

Het weekend begon echter met een videoboodschap van Minister Edith Schippers. 

“Hoe je ook presteert, je doet mee en daarmee zijn jullie een inspiratie voor anderen.  Want jullie laten zien hoe leuk sporten is en hoe goed dat is voor je zelfvertrouwen en dat vind ik geweldig! Heel veel succes met de voorbereidingen en veel plezier met elkaar. Zet ‘m op!” aldus Minister Schippers.

 

Bekende Nederlanders betrokken

Verder waren er ook een aantal bekende Nederlanders betrokken bij de voorbereidingen op een succesvolle uitzending naar LA. Acteur Dave Mantel gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij in de toekomst weten hoe om te gaan met media aandacht. Voormalig topschaatser Carl Verheijen en actrice/Special Olympics sporter Lize Weerdenburg beantwoordde vragen o.a. over hun sport ervaringen en adviseerde hoe te presteren in LA. Voormalig topatleet Nelli Cooman verzorgde een training voor Team NL en gaf hun tips voor de warming-up. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training voor de sporters, zodat zij in LA altijd in zichzelf blijven geloven.

/// Einde persbericht ///

 

Special Olympics World Games 2015

Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De 65 sporters en 22 coaches van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.

 

Changing lives, changing attitudes!

 

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

 

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

 

 

Na 3x de Nationale Special Olympics mee te hebben gedaan in Venlo, 's-Hertogenbosch en Heerenveen, is Mark Steeg nu geselecteerd voor de Special Olympics World Summer Games in Los Angeles Amerika! sowsg

Trainster van de Special Gym groep in Heesch, Vicky Vos-Vermeulen, is geselecteerd als hoofdcoach gymnastiek en mag ook mee naar de SOWSG in LA!

In Los Angeles zullen van 25 juli t/m 2 aug 2015 7.000 sporters met een verstandelijke beperking topprestaties neerzetten tijdens de Special Olympics World Summer Games. Zij doen dit samen met hun 3.000 coaches en onder het oog van 3.000 officials, 30.000 vrijwilligers en 500.000 toeschouwers. HGC is daarbij!

Team NL mag met 68 sporters deelnemen aan de World Summer Games 2015. Wij zijn er trots op dat Mark van onze vereniging HGC uit Heesch door Special Olympics Nederland geselecteerd zijn voor deelname.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games zullen de levens van de sporters veranderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat zij na deelname trotser en zelfredzamer zullen terugkeren. De sporters kunnen tijdens de World Games hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Changing lives! Changing attitudes!

President Barack Obama is eregast van de World Games en verwelkomt de Special Olympics sporters van HGC naar Los Angeles: "Michelle en ik zijn vereerd om aanwezig te mogen zijn bij dit inspirerende evenement. Vandaag de dag is Special Olympics uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking.”

De totale begroting voor uitzending van TEAM NL bedraagt € 340.000,--. Aan onze vereniging wordt een eigen bijdrage van € 1.000,- per sporter gevraagd. Steunt u net als President Barack Obama ons om onze sporters de kans van hun leven te geven om boven zichzelf uit te stijgen? Dan hopen wij op een bijdrage van u in de kosten voor uitzending van onze bijzondere sporters.

Meer informatie kunt u vinden op: www.specialolympics2015.nl

Echt super dat hij deze kans krijgt!

 

We zijn tijdens Heesch Presenteert begonnen met het ophalen van sponsorgeld voor zijn deelname. We hebben zelf gemaakte appeltaarten, cake en ranja verkocht. Aan het eind van de dag was alle appeltaart op! Meer dan 200 punten hebben we verkocht. Samen met de donaties van mensen die geen appeltaart of cake kochten, hebben we meer dan € 400,- opgehaald! Hopelijk heeft iedereen heerlijk van zijn appeltaart genoten.

heesch presenteert appeltaart 1heesch presenteert appeltaart 3

Allemaal bedankt!