Special gym


Special gym is voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet mee kunnen in de reguliere gym-/ turngroepen. Alle kinderen zijn welkom, of ze nu een verstandelijke-, gedragsmatige- of motorische uitdaging hebben. Missie is: bewegen is fun, ook voor jou! Alle kinderen moeten kunnen gymmen, ook als ‘special’ nodig is.

De special gym zet het kind centraal. Er wordt gekeken naar de kwaliteiten van het kind. En wat zijn de dingen die dit kind graag wil leren? In een kleine groep, met meer begeleiding, is er meer rust en tijd in de groep. We maken de lesstof op maat voor ieder kind, zodat alle kinderen optimaal tot hun recht komen.

In de lessen van de special gym gaan we aan de slag met de grondvormen van bewegen, die we uitbouwen naar turnonderdelen. Verder komt ook de motoriek, de sociaal emotionele ontwikkeling, de balvaardigheid, etc. aan bod.

De special gym groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers in de leeftijd van 5 tot 30 jaar. Het is zowel in leeftijd, als in de mogelijkheden van de kinderen een hele diverse groep. Dit vraagt om een grote differentiatie in de trainingen, zodat het voor alle kinderen uitdagend is, maar vooral dat door iedereen plezier wordt beleefd!

We doen al jaren mee met de Special Olympics. Waar meedoen belangrijker is dan winnen en deelname op zich al een overwinning is. De hele sfeer die bij de Special Olympics heerst, is geweldig om onderdeel van te mogen zijn!

HGC heeft 2 special gym groepen. De ene groep is op donderdag van 17.00 uur tot 18.00 uur. De andere groep van 18.00 uur tot 19.00 uur. De special gym draait onder leiding van Vicky Vos-Vermeulen, (kinder-)ergotherapeut. Zij wordt ondersteund door 4 ervaren assistenten, Demi, Mijntje, Renske en Dana. Thomas loopt stage bij de special gym.

Vicky is (kinder-)ergotherapeut. Al vele jaren geeft zij turnlessen. Vicky wilde een combinatie maken tussen haar werk en haar hobby, dit werd de special gym groep! Het belangrijkste vindt zij dat alle kinderen met plezier kunnen bewegen.

Voor vragen kan je contact opnemen met Vicky per mail via vicky@hgc-heesch.nl of telefonisch (bij voorkeur na 20.00 uur) op (06) 275 78 030.