Peuter- en kleuter gym


HGC Heesch biedt gymlessen aan voor kinderen in de leeftijd van 2,5 jaar tot 6 jaar.

Het ontwikkelen en stimuleren van de motorische ontwikkeling bij deze leeftijdsgroep is erg belangrijk. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te ontdekken en te spelen.

Tijdens de gymlessen worden er verschillende bewegingsvormen aangeboden. Bijvoorbeeld het rollen, schoppen of mikken met een bal en ook rennen, springen, huppelen, hinkelen, rollen, klimmen en klauteren enz.

De gymlessen bij HGC Heesch zijn verdeeld in twee leeftijdsgroepen. Deze kinderen in deze leeftijd maken namelijk motorisch gezien een grote ontwikkeling door. We kunnen ze zo een gymles aanbieden die aansluit bij hun leeftijd en tevens hun ontwikkeling stimuleert.

De jongste groep heeft de leeftijd van 2,5 jaar tot en met 3 jaar.

De oudste groep heeft de leeftijd van 4 jaar tot 6 jaar.


Hoe zit een gymles er uit?

Inleiding:

In het begin van de gymles komen alle kinderen binnen, ze spelen met een bal en verkennen de gymzaal. Daarna gaan we in een kringetje zitten en kijken we welke kindjes en hulpen er zijn tijdens de les. Na het kringetje doen we de kleuterdans, een herkenbare dans voor de kinderen die iedere les herhaald word.

Kern:

Tijdens de gymles staan er verschillende toestellen opgebouwd, aangepast op de leeftijd en motorische ontwikkeling van het kind. Ze leren klimmen, klauteren, ergens op springen maar ook ergens vanaf springen, rollen, balanceren en nog veel meer.

Slot:

De les wordt afgesloten met een spel, dans of andere activiteit.

Iedere gymles is weer anders, nieuwe uitdagingen, andere bewegingsvormen.

 

Ben jij enthousiast geworden? Geef je dan op voor twee gratis proeflessen via onze site en kom het zelf ervaren!