[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1669727999055{border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;padding-top: 30px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;padding-left: 30px !important;background-color: #ffffff !important;border-left-color: #ff6600 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #ff6600 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #ff6600 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #ff6600 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 3px !important;}”]Wedstrijdgroep niveau 3/4 & divisie 3/4


HGC heeft naast de recreatieve turngroepen ook 2 selectiegroepen en een Onderbouw groep. Deze groepen bestaan uit turnsters die geselecteerd zijn uit onze eigen recreantengroepen. De selectiegroepen zijn ingedeeld volgens de normen van de KNGU in verschillende divisies. Iedere divisie heeft een ander niveau met de daarbij behorende oefenstof. Deze verschillende divisies worden voor de middenbouw onderverdeeld in niveau 3 en 4.

Met onze selectiegroepen wordt deelgenomen aan zowel regionale als landelijke wedstrijden. De bovenbouw turnsters die in de middenbouw niveau 3, 4 & bovenbouw 4e divisie zitten, zullen deelnemen aan regionale wedstrijden. De bovenbouw turnsters in de 3e divisie zullen deelnemen aan de nationale wedstrijden.

Plaatsing in een van de selectiegroepen moet niet alleen verdiend worden, maar ook worden waargemaakt. Het is dus niet zo dat een selectieplaats automatisch verzekerd blijft voor de navolgende jaren. Daarom worden onze selectie turnsters gedurende het jaar door zowel de trainer als de assistent-trainers beoordeeld of zij het gewenste niveau behalen. Daarbij is niet alleen het cognitieve en motorische aspect van belang, maar ook het sociale aspect vinden wij erg belangrijk. Respect staat bij ons hoog in het vaandel. We respecteren elkaar en gaan op een fatsoenlijke manier met elkaar om. Dit geldt zowel voor alle kinderen in de groepen als zeker ook voor ons als kader.

Haalt een selectie turnster niet (meer) het benodigde niveau, dan zal zij deze groep helaas moeten verlaten.

Zoals al gezegd word je in principe voor alle bovengenoemde groepen geselecteerd vanuit onze eigen recreanten groepen. Mocht je echter vanuit een andere turnvereniging willen komen en reeds enkele jaren turnervaring hebben in een van bovengenoemde divisies dan kun je altijd contact op nemen met de trainer; Rowdy Danen.

 

Wedstijdpakjes

De turnsters uit de wedstrijdselectie dragen tijdens officiële KNGU-wedstrijden de door HGC geselecteerde wedstrijdpakjes. Deze kunnen nieuw worden gekocht via de trainer voor een bedrag van € 75,-
Dit pakje kan, indien deze te klein is geworden, tegen inlevering en bijbetaling van € 37,50 omgeruild worden voor een andere maat. Het pakje is eigendom van de turnster. Dit houdt in dat het pakje ook tijdens trainingen gedragen mag worden. Echter, het pakje moet er tijdens een wedstrijd nog wel ‘wedstrijdwaardig’ uit zien. Dit is ter beoordeling van de trainer en/of het bestuur. Is dit niet het geval? Dan is de turnster verplicht een nieuw wedstrijdpakje aan te schaffen.

Aan turnsters uit de wedstrijdselectie wordt ook een trainingspak beschikbaar gesteld. Dit trainingspak blijft eigendom van HGC.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]