Recreanten turnen

Vanaf 6 jaar mogen meisjes en jongens zich inschrijven om te komen turnen. Je wordt ingedeeld met leeftijdsgenoten in één van de recreantengroepen. Daar beginnen we met het aanleren van de basis, die we vervolgens kunnen uitbouwen met nieuwe oefeningen. In de lessen komen allerlei toestellen aan bod, waardoor de lessen zeer gevarieerd zijn. Denk hierbij aan de brug en de balk, maar ook trampolines, de airtrack en de ringen. De lessen worden begeleid door gediplomeerde trainsters en assistenten. Zij zullen oefeningen voordoen, hulp verlenen of tips geven, waardoor je steeds een stapje verder komt! Ook zorgen zij er voor dat ieder kind op zijn eigen niveau kan turnen, door individuele opdrachten te geven!

Er is in de lessen aandacht voor kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en evenwicht. Deze aspecten komen terug in diverse oefeningen. Denk aan een handstand, over de balk lopen of een spagaat. Turnen doe je natuurlijk individueel, maar wel samen met anderen. Er zitten dan ook regelmatig oefeningen in de lessen waarbij de turn(st)ers moeten samenwerken. In de lessen staat het plezier voorop!

HGC organiseert naast de wekelijkse lessen nog allerlei activiteiten: van pietengym tot een kamp (selectie), van papa/mama-lessen tot een voorstelling en van discoturnen tot een turnhaldag.

Ook kunnen de turn(st)ers deelnemen aan het diploma-turnen of de clubkampioenschappen. Daar laten alle turn(st)ers de oefeningen zien die zij hebben geoefend. Ook mogen alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, etc die dag komen kijken. De dag wordt dan afgesloten met een mooi diploma of zelfs een echte medaille!

Wil je een proefles volgen om te kijken of turnen wat voor jou is? Vraag dan nu een proefles aan! Je wordt ingedeeld met jouw leeftijdsgenootjes. We hebben turnlessen op maandag, vrijdag en zaterdag.

Geef een reactie